Begingeneriek ‘Thuis’ eenmalig in het Oekraïens: “We hopen veel mensen te raken”

De begingeneriek van de Eén-soap Thuis is donderdagavond voor één keer in het Oekraïens te horen. De makers van de reeks willen op die manier hun steun betuigen aan de vele Oekraïense vluchtelingen.

Wouter van Biezen
Bron: VRT

De gelegenheidszanger is niet lukraak gekozen. De generiek werd ingezongen door de Oekraïense zangeres en winnaar van The Voice Ukraine Anna Hodorovska, die afgelopen zondag ook al een benefietconcert in Lier gaf.

Anna ontvluchtte samen met haar moeder haar thuisland om uiteindelijk in het Antwerpse Tielen (Kasterlee) tijdelijk onderdak te vinden. De zangeres schreef een eigen tekst op de bestaande generiek. Een mooi gebaar om haar landgenoten in deze hachelijke situatie een hart onder de riem te steken.

‘Oekraïne 12-12’

“De generiek van Thuis wordt dagelijks meegezongen door 1.200.000 kijkers op tv en VRT NU, de boodschap van Anna zal dus in vele woonkamers sterk binnenkomen”, zegt producer Hans Roggen. “We hopen dat we met Thuis de mensen via deze generiek al kunnen raken en warm maken om zeer gul te zijn tijdens de Oekraïne 12- 12-televisieshow, die net na onze uitzending komt. We hopen dat Anna en haar landgenoten snel kunnen terugkeren naar hun thuis.”

LEES OOK. Gevluchte winnares van ‘The Voice Oekraïne’ speelt concert in Lier: “Mijn stem is mijn wapen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER