Twee minderjarigen op step gewond bij aanrijding met vluchtmisdrijf in Ganshoren

 ©  Hollandse Hoogte / Peter Hilz

In de Brusselse gemeente Ganshoren zijn maandagavond twee minderjarigen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De twee reden op een elektrische step toen ze werden aangereden door een personenwagen. De bestuurder van die personenwagen ging er na de aanrijding vandoor. Net vandaag heeft de overheid nieuwe regels aangekondigd voor e-steps.

Bron: BELGA

Het ongeval vond maandagavond plaats op de hoek van de Moderne-Wijkstraat en de Laurent Heirbautstraat. Daar reed een personenwagen de twee jongeren op een elektrische step aan. Het voertuig botste vervolgens tegen een geparkeerde wagen, om tenslotte tegen de muur van een flatgebouw te eindigen. Het voertuig schoot in brand en de bestuurder ging er vandoor.

De twee jongeren op de step raakten bij het ongeval gewond. Een van hen was slechts lichtgewond, de andere was zwaargewond. Het parket heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van het ongeval.

Net vandaag hebben de ministers van Mobiliteit nieuwe regels voorgesteld voor e-steps. Zo mogen ze niet meer op de stoep rijden en is het verboden om per twee op een step te rijden. Ook mogen jongeren onder de zestien niet meer op de openbare weg met een e-step.

LEES OOK. E-steps strenger gereglementeerd: parkeerzones voor steps en onder de 16 jaar niet meer op de openbare weg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen