Tijdens een toespraak voor zijn regionale bestuurders haalde hij woensdagavond snoeihard uit naar eender wie zijn beleid durft te bekritiseren. “Het Russische volk zal altijd in staat zijn ware patriotten te onderscheiden van uitschot en verraders. Die zullen ze gewoon uitspugen als een vlieg die per ongeluk hun mond binnenvliegt”, klonk het.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een toespraak voor zijn regionale bestuurders haalde hij woensdagavond snoeihard uit naar eender wie zijn beleid durft te bekritiseren. “Het Russische volk zal altijd in staat zijn ware patriotten te onderscheiden van uitschot en verraders. Die zullen ze gewoon uitspugen als een vlieg die per ongeluk hun mond binnenvliegt”, klonk het. © ZUMA Press

Angstaanjagende speech Poetin: “Ervan overtuigd dat natuurlijke en noodzakelijke zuivering ons land zal versterken”

“Een natuurlijke en noodzakelijke zuivering van de natie.” Die woorden rolden woensdagavond uit de mond van Vladimir Poetin. In een nieuwe toespraak verwees hij naar pro-westerse Russen als “uitschot en verraders”. Wie het pad van het Kremlin niet bewandelt, zal “als vliegen worden uitgespuwd”. Staalharde taal van de Russische president. “Dit zijn woorden van een man in het nauw gedreven”, zeggen experts. 

54 reacties

  • Bram Depaepe

    2 jaar geleden
    Heel mooi dat de EU Oekraïne versneld tot de EU zal laten toetreden. De gewone burger is altijd het slachtoffer van de regeringen/beleid van het land. Echter WW3 zal sneller komen dan gedacht... Wat zullen de gevolgen zijn voor de Europese burgers... "All in the name of..." Peace and justice. Maar het zal een grote prijs hebben.
  • Ian Vandenbossche

    2 jaar geleden
    Kernwapens waren steeds een afschrikkingswapen om die zeker nooit te moeten gebruiken. Poetin gebruikt kernwapens wel als dreigement zodat hij ongestoord verder kan gaan met zijn genocide en totale verwoesting van Oekraïne, en omdat hij daarvoor vrij spel krijgt zullen er nog landen hetzelfde lot moeten ondergaan. De sovjet'unie' in de maak.
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    De vele analyses over de evolutie van dit conflict gaan uit van een zekere logica. Echter is het vervolg van dit conflict totaal onvoorspelbaar omdat de tegenstander nog zelf weinig rationaliteit bezit en zijn beslissingen baseert op wantrouwen, haat en fanatisme.
  • jozef van hoof

    2 jaar geleden
    Zijn vrouw en kinderen zouden in Zwitserland zitten. Pak ze op en drop ze in Marioepol, daar moet hij ze maar gaan ophalen, dan kan hij en zijn huishouden ook eens zien wat ze daar aangericht hebben.
  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    Het Westen is vooral bang van Poetins nucleaire reuze torpedo's. Die kunnen vanuit speciaal daarvoor gebouwde onderzeeërs een gebied, 50 op 200 km, nucleair uitschakelen zonder Rusland te beschadigen. Deze torpedo's kunnen vanop grote afstand ingezet worden, en hebben dan nog een immense eigen actieradius.