Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische coëfficiënt opnieuw kind van de rekening: rechtstreeks CL-ticket nu zeker weg (en daar blijft het niet bij)

VoetbalDe uitschakeling van AA Gent in de achtste finales van de Europa Conference League deed niet enkel de Ghelamco Arena kreunen, ook de Belgische coëfficiënt kreeg een tik. En een noemenswaardige tik, want het is nu mathematisch zeker dat ons land vanaf seizoen 2023-2024 geen rechtstreeks ticket voor de poules van de Champions League meer zal hebben.

22 reacties

  • Matthias Verbeure

    2 jaar geleden
    Komt erop neer dat we de komende jaren meestal maar 3 Belgische clubs tijdens de winter nog in Europa League of Conference League zien spelen. En zal dat gemiddeld zo'n 9 miljoen euro per club opleveren mits 3 van de 4 of 5 ploegen na voorrondes in de groepsfase terechtkomen. Club Brugge kreeg voor de laatste rechtstreekse Champions League deelname maar liefst 46,22 miljoen. Als 1 ploeg dus Europa League gaat winnen kunnen we met 3 clubs samen misschien nog 46 miljoen bereiken.
  • Paulus de Mos

    2 jaar geleden
    Rusland straks gediskwalificeerd , in Oekraïne hebben ze wel wat beters te doen de komende jaren , net twee landen die je op basis van de straks vervallende punten uit seizoen 17/18 toch wel voorbij zou gaan Als men ipv hier elke club waar men geen fan van is de schuld te geven gewoon even de UEFA lijst er bij pakt en die een minuut of 5 te bestuderen kom je tot een veel rooskleuriger conclusie Maar ja Belgen zagen liever , het glas is altijd half leeg ipv halfvol
  • Ivan Smissen

    2 jaar geleden
    De teloorgang van het Belgisch voetbal is in de jaren 90 ingezet en loopt parallel aan de eindeloze subsidies die toen aan Racing Genk gegeven werden. Sinds Racing Genk geregeld Europees speelt, is het Belgische voetbal in verval. Leve STVV! Eén ploeg in Limburg!
  • Jean DE BRUYNE

    2 jaar geleden
    Je moet niets verwachten van de clubs uit pintjesliga in champignons league..misschien conference league
  • Geert Van Laecke

    2 jaar geleden
    Trouwens, wil je weten welke Belgische club voor de meeste punten zorgde de afgelopen jaren, check de UEFA-clubranking en je weet genoeg. Huidige top 5: 42. Club Brugge, 59. AA Gent, 90. RC Genk, 96.Standard Luik en 102.Antwerp.