© Isosport

Steven Defour krijgt negen dagen bedenktijd van Anderlecht

Omdat een klein groepje fans hem hardnekkig blijft uitjouwen, wil Steven Defour (28) Anderlecht verlaten. Volgens zijn entourage is er alvast één club bereid 6 miljoen euro te betalen. Paars-wit probeert hem nog op andere gedachten te brengen, maar vraagt zeker een antwoord vóór 10 augustus.

jug

Na de match tegen Moeskroen was het voor Steven Defour duidelijk. Hoewel zowat alle fans zijn naam scandeerden, was die ene bierdouche er te veel aan. Hij zou Anderlecht verlaten. Zijn entourage liet verstaan dat er eerstdaags een bod van 6 miljoen binnenkomt.

Dat komt dan wellicht uit het Midden-Oosten. In Europa informeerde Lazio al, maar de Italiaanse interesse werd niet concreter. Het Engelse Southampton polste ook, maar voorlopig zonder gevolg. Alleen vanuit Qatar of de Arabische Emiraten willen ze momenteel de nodige miljoenen op tafel leggen opdat Anderlecht zijn investering van twee jaar geleden minstens zou kunnen terugverdienen. Onder meer het steenrijke Al Arabi, de ploeg van Ezekiel, overweegt de komst van Defour.

Paars-wit heeft begrip voor de situatie, want zelfs in de oefenduels tegen Bornem beledigden sommigen Defour om zijn Standard-verleden. Maar RSCA legt zich ook niet zomaar neer bij de situatie. De club herhaalde dat het zijn elftal rond hem wil bouwen, dat trainer René Weiler in hem gelooft en dat ze alles willen doen om hem te houden. Tegelijkertijd zou Anderlecht wel graag voor 10 augustus duidelijkheid hebben om een eventueel vertrek van zijn patron nog te kunnen opvangen.

Anderlecht vreest vertrek van kapitein Steven Defour

© Belga

Steven Defour (28) blijft belangrijk voor Anderlecht, want pas met hem op het veld werd afstand genomen van Moeskroen. De meeste RSCA-fans hebben dat begrepen en juichen hem toe, maar een beperkte groep blijft hem beledigen omwille van zijn Standard-verleden. Daarom vreest paars-wit dat Defour deze zomer nog vertrekt.

De oproep van Anderlecht om Steven Defour te steunen viel niet in dovemansoren. Na de 1-2 zege op Moeskroen werd zijn naam gescandeerd en zondag tijdens de fandag juichten 5.000 fans hem toe. Voorzitter Roger Vanden Stock omhelsde hem en zei: “Je ziet dat ze je toch steunen, hé Steven.”

Anderlecht doet er alles aan om Defour op zijn gemak te stellen, maar de vraag is of dat zal volstaan om hem te houden. Donderdagnacht werd er nog een anti-Defourspandoek opgehangen en in Moeskroen was er toch weer een groepje dat wegwerpgebaren maakte in zijn richting. De speler kreeg ook opnieuw een beker bier over zich, want sommigen kunnen maar niet aanvaarden dat een voormalige Standardspeler in paars-wit rondloopt en zelfs hun aanvoerder wordt.

Defour begon op Le Canonnier op de bank . Al had dat volgens trainer René Weiler niets te maken met eventuele acties tegen hem. “Het was een sportieve keuze”, stelde Weiler. “We hebben veel spelers en er komen nog belangrijke matchen. Al roep ik alle fans wel op om zich achter Steven te scharen.”

Italië of Midden-Oosten

Pas met Defour op het veld nam Anderlecht de maat van Moeskroen en zijn ervaring zal ook nodig zijn woensdag tegen Rostov. “Kijk, Steven heeft een sterk karakter”, aldus zijn makelaar Paul Stefani. “Hij wil de aanvoerdersband van Anderlecht met fierheid dragen, maar er zijn ook limieten.”

Het RSCA-bestuur vreest ondertussen dat Defour door de situatie sneller zal vertrekken als er straks toch een concreet bod komt. Hij werd al gekoppeld aan Lazio en andere Italiaanse teams, maar dat staat on hold. Ook in het Midden-Oosten, onder meer in Qatar, zijn er clubs die met het nodige geld over de brug kunnen komen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer