Geen feelgoodmovies op het programma dit weekend, wel vijf dystopische parels die je naar de keel grijpen.
Volledig scherm
Geen feelgoodmovies op het programma dit weekend, wel vijf dystopische parels die je naar de keel grijpen. © rv

Dit zijn de beste postapocalyptische series van het moment

StreamzOf de aarde nu wordt getroffen door een milieuramp, kernoorlog of dodelijk virus: denkbeeldige postapocalyptische samenlevingen zijn altijd populaire decors geweest voor meeslepend entertainment. Naar aanleiding van de nieuwe HBO Max-miniserie ‘DMZ’ op Streamz (18/3) bundelen we deze week in onze Kijkgids de beste dystopische series uit streamingland. Blinde stamleden in ‘See’ (Apple TV+), een door nazi’s gedomineerd New York in ‘The Man in the High Castle’ (Prime Video), een nieuwe ijstijd in ‘Snowpiercer’ (Netflix) of de ‘moderne’ slavernij van ‘Into the Badlands’ (Prime Video): in deze akelige alternatieve universums is het leven geen lachertje. 

  1. “Drie dagen voor haar dood was ze weer hervallen”: hoe een toxische relatie Amy Winehouse uiteindelijk het leven kostte
    PREMIUM
    Celebrities
    2

    “Drie dagen voor haar dood was ze weer hervallen”: hoe een toxische relatie Amy Winehouse uiteinde­lijk het leven kostte

    Twee albums: meer was er niet nodig om van Amy Winehouse een legende te maken. Maar meer nog deden haar flamboyante levenswandel en haar worstelingen met drank en drugs inkt vloeien. Toen ze in juli 2011 op haar 27ste overleed, werd ze helemaal onsterfelijk. Nu er later deze maand een (gecontesteerde) film over haar leven verschijnt, staat ‘Story’ stil bij het tragische verhaal van de zangeres. Van de eerste stappen in haar carrière, tot een toxische relatie die alles naar de verdoemenis hielp en haar bewogen laatste dagen. “We dachten echt dat ze het zou redden.”
  2. RECENSIE. ‘Hidden Assets’: “De Antwerpse haven als trekpleister voor gangsters en terrorisme: de Ieren doen onze reputatie weinig goed”
    PREMIUM
    TV

    RECENSIE. ‘Hidden Assets’: “De Antwerpse haven als trekpleis­ter voor gangsters en terrorisme: de Ieren doen onze reputatie weinig goed”

    In de Iers-Belgische coproductie ’Hidden Assets’, die vanaf nu in één ruk te bingen valt op Streamz, kruipt Wouter Hendrickx in de rol van een nicotinekauwgomkauwende flik met Frank Zappa-snor die door de geluidsmuur van de Engelse taal beukt om samen met een Ierse collega een crimineel netwerk op te rollen. Of deze politiethriller met internationale flair ook kan tippen aan grote broer ’The Bridge’? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.