Kinderopvang Sascha in Kalmthout.
Volledig scherm
Kinderopvang Sascha in Kalmthout. © Toon Verheijen

Kinderopvang Sascha tekent beroep aan en wil opvang open houden: “Beslissing is niet rechtsgeldig”

KalmthoutDe sluiting van kinderdagverblijf Sascha lijkt een juridische veldslag te worden. In een korte mededeling die Sascha zelf bekendmaakte, zegt ze dat ze openblijft door een niet rechtsgeldige beslissing van het kabinet van minister Wouter Beke (CD&V). “We leven in een rechtstaat en dat is hun goed recht. Onze advocaat bekijkt de zaak”, zegt woordvoerder Bart Croes.

  1. Maak kennis met het team dat in de noorderkempen uw dieren tegen wolven beschermt: “Met die 9.000 volt proberen ze hooguit één keer in je weide te geraken”
    PREMIUM

    Maak kennis met het team dat in de noorderkem­pen uw dieren tegen wolven beschermt: “Met die 9.000 volt proberen ze hooguit één keer in je weide te geraken”

    Wolvin Emma voelt zich intussen helemaal thuis in de Antwerpse Noorderkempen. Zo goed zelfs, dat de overheid het als een risicogebied beschouwt. Dat betekent dat veehouders (ook niet-professionelen) hier aanspraak kunnen maken op financiële steun voor wolfwerende maatregelen. En daarbij kunnen ze ook rekenen op de hulp van het ‘Wolf Fencing Team Belgium’. Wat dat precies is, hoe ze werken, en - vooral - wat dat kost, ontdekten wij toen we mee wolfwerende afspanningen gingen plaatsen bij Britta (61). Daar kregen we meteen een heel belangrijke tip mee.
    Kalmthout
  2. Record Store Day komt eraan: koop je favoriete album bij deze 6 authentieke platenwinkels in de provincie Antwerpen
    PREMIUM

    Record Store Day komt eraan: koop je favoriete album bij deze 6 authentie­ke platenwin­kels in de provincie Antwerpen

    Zaterdag 20 april is Record Store Day. Op die dag zetten platenzaken wereldwijd zichzelf in de kijker. En die aandacht is welgekomen, want vele winkels die muziek verkopen kregen het de laatste jaren zwaar te verduren door de concurrentie van streamingsdiensten als Spotify. Naar aanleiding van deze ‘feestdag van de platenzaak’ zocht onze redactie zes lokale winkels uit in de provincie Antwerpen waar verzamelaars van vinyl en cd’s terechtkunnen voor hun portie muziek. Van Bananarama in Antwerpen tot Q-Cennia in Olen: bij deze zaken koop jij een nieuwe (of stoffige tweedehands) plaat.
    Geel, Antwerpen, Turnhout, Putte, Olen