REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

KLM verhoogt ticketprijzen om hoge olieprijs - waarschijnlijk ook bij Brussels Airlines

Luchtvaartmaatschappij KLM verhoogt vanaf vrijdag de ticketprijzen voor langeafstandsvluchten vanwege de sterk gestegen olieprijzen. Ook de Franse zustermaatschappij Air France verhoogt haar prijzen. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM. Bij Brussels Airlines lijkt een prijsstijging er eveneens aan te komen.

  1. INTERVIEW. Filosoof Maarten Boudry: “Klimaatjongeren die ‘consuminderen’ en groeistop bepleiten, maken deel uit van het probleem”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Filosoof Maarten Boudry: “Klimaat­jon­ge­ren die ‘consumin­de­ren’ en groeistop bepleiten, maken deel uit van het probleem”

    Economische groei is niet de bron van het klimaatprobleem, maar net de oplossing. Klimaatjongeren die ‘consuminderen’ en een groeistop bepleiten, maken deel uit van het probleem. Dat betoogt filosoof Maarten Boudry (37) in zijn boek ‘Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat (als we het hoofd koel houden)’. De oorlog in Oekraïne heeft het vooruitgangsgeloof van deze optimist een knauw gegeven, maar dat luwt het vuur niet waarmee hij het langer openhouden van de kerncentrales bepleit. “We hadden twintig jaar geleden moeten inzetten op méér kerncentrales.”