Radio 2

Stijgende belangstelling voor Commandobunker in Kemmel, nieuwe infrastructuurwerken zijn klaar

Bij de Commandobunker aan de voet van de Kemmelberg zijn een aantal infrastructuurwerken afgerond. De parking is uitgebreid en er is ook een busparking bijgekomen. De interesse in de bunker stijgt door wat er zich in Oekraïne afspeelt. 

De Commandobunker van Kemmel is een grote militaire ondergrondse bunker, gebouwd naar aanleiding van de Koude Oorlog. De bunker is nu ingericht als museum. Franky Bostyn van het War Heritage Museum: "De Commandobunker is het belangrijkste relict van de Koude Oorlog in ons land. In het grootste geheim werd een strategisch hoofdkwartier gevestigd en verborgen in de Kemmelberg. Het is brandend actueel naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne en de dreiging van Rusland. We merken een stijgende belangstelling voor het museum." 

Radio 2

Verfraaiingswerken

Het aantal parkeerplaatsen voor het museum was beperkt en de omgeving was eerder onveilig voor de zwakke weggebruiker. De provincie voerde daarom enkele ingrepen uit. “Het aantal parkeerplaatsen werd verhoogd van 19 naar 32, waaronder 3 voor mensen met een beperking”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Er is een busparking bijgekomen ter hoogte van jeugdherberg De Lork. De omgeving van het kruispunt is nu veiliger voor fietsers en andere zwakke weggebruikers, onder meer door de aanleg van een voetpad." 

Meest gelezen