©  BELGA

Goud voor België! Noor Vidts pakt wereldtitel in vijfkamp in Belgrado

Noor Vidts heeft geschiedenis geschreven. Onze landgenote heeft zich op het WK Indoor Atletiek in het Servische Belgrado tot wereldkampioene in de vijfkamp gekroond. Met drie persoonlijke records toonde Vidts haar topvorm, goed voor de wereldtitel dus. En onze landgenote snoepte ook het Belgische record op de vijfkamp af van tweevoudig Olympisch kampioen Nafi Thiam.

Valerie Van Avermaet

Noor Vidts kende een droomstart in Belgrado. Met een chrono van 8.15 noteerde ze op de 60 meter horden meteen een persoonlijk record en een gedeelde snelste tijd van alle deelneemsters. Het leverde haar 1.095 punten op. Vidts dook negen honderdsten onder haar vorige besttijd, die ze op 26 februari liep tijdens het BK in Louvain-La-Neuve.

Daarna werd onze landgenote tweede in het hoogspringen. Daarbij ging Vidts ging over een hoogte van 1m83, een centimeter onder haar persoonlijk record. De Europese beloftekampioene Adrianna Sulek won het hoogspringen met een sprong van 1m89 en nam de leiding in het algemene klassement over. In het kogelstoten nam Vidts de leiderspositie echter opnieuw over van Sulek.

 ©  AP

Tweede en derde PR

In het verspringen brak ze daarna opnieuw een persoonlijk record en vergrootte ze haar voorsprong op eerste achtervolger Sulek. Met een sprong van 6m60 scherpte ze haar PR aan met negen centimeter. Goed voor een tweede plek in het verspringen, na de Amerikaanse Kendell Williams (6m69). Vidts telde met nog één onderdeel te gaan 67 punten voorsprong op nummer twee Sulek. Op de 800m gaf ze haar voorsprong niet meer uit handen en dus is de wereldtitel een feit. Vidts liep opnieuw een persoonlijk record en snelde naar de eerste plaats in de 800m.

Vidts is pas de tweede vrouw die goud pakt op het WK indoor. Alleen Tia Hellebaut deed het haar veertien jaar geleden, eveneens in de vijfkamp, voor.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek