©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Engie gaat haalbaarheid en uitvoeringsvoorwaarden verlenging kerncentrales bestuderen

Engie, dat de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 uitbaat, zegt in een eerste reactie kennis te hebben genomen van de beslissing van de Belgische regering om de levensduur van die twee centrales te verlengen. “Engie zal zijn bijdrage leveren aan deze denkoefening, door samen met de regering de haalbaarheid en de uitvoeringsvoorwaarden van de in dit stadium beoogde oplossingen te bestuderen”, klinkt het.

Bron: BELGA

De uitbater stipt voorts ook aan dat de beslissing van de federale regering om de levensduur van de twee jongste reactoren te verlengen, gepaard gaat met aanzienlijke vereisten op het vlak van veiligheid, reglementering en uitvoering. Daarbij komt nog eens dat deze verlenging zal plaatsvinden op het moment dat de ontmantelingsactiviteiten voor de andere eenheden al opgestart zijn, onderstreept het energiebedrijf.

Daarom roept Engie daarbij ook de hulp van de regering in. “De gekozen aanpak moet dan ook een structurele afstemming van de belangen van de betrokken partijen en een adequate verdeling van de risico’s en de opportuniteiten mogelijk maken”, besluit Engie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer