REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Wereldkampioen! Belgian Tornados veroveren goud op WK indoor: “En nu vroeg onder de wol”

AtletiekGoud! Alweer goud voor België. Na Noor Vidts in de vijfkamp op de openingsdag, pakten gisteren ook de Belgian Tornados de wereldtitel in de 4x400 meter op het WK indoor in Belgrado. Nadat Julien Watrin, Alexander Doom en Jonathan Sacoor de strijd met Spanje met succes aangingen, plaatste Kevin Borlée als slotloper met een fantastische eindspurt de kroon op het werk. Voor Kevin, die al drie keer EK-goud indoor en twee keer EK-goud outdoor pakte, is het zijn eerste wereldtitel.

31 reacties

  • Dirk Van Brussel

    2 jaar geleden
    Waar zitten nu die mannen met hun afbraak kritiek op onze 4x400 ploeg. Die vinden dat ze maar beter op pensioen zouden gaan. Blijkbaar zijn ze toch niet diegenen die met kennis van zake spreken.
  • willems michel

    2 jaar geleden
    Gust Mellaerts, een 4 x 400 wordt overal gelopen, je moet er wel 4 hebben die een fatsoenlijke 400 meter kunnen lopen. Ga eens meer kijken naar grote meetings.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De Nederlanders deden ook mee. Die waren op de OS 2e na de VS. En ja, de VS deed ook mee. Die misten de finale. Spanje had in de halve finales de beste tijd. Maar werden in de finale finaal opgerold door Kevin.
  • Hugo Verlot

    2 jaar geleden
    Marc Geerts Inderdaad , zijn goed genoeg om Vlaams geld te ontvangen , een beetje respect voor Vlaanderen ware hier op zijn plaats. Tokyo niet op het podium.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    28 finales en 13 medailles. Ze hebben wel iets terug gegeven voor hun sportsubsidies.