E313 vannacht afgesloten ter hoogte van Wommelgem voor vervanging brug Wijnegemsteenweg

In de nacht van 19 op 20 maart wordt de E313 ter hoogte van Wommelgem afgesloten in beide richtingen, omdat er een brug over de E313 wordt afgebroken. De werken starten om 22 uur op zaterdagavond en duren tot 9 uur zondagochtend. "Er wordt heel wat hinder verwacht vanavond. Wie richting Turnhout wil vanuit Antwerpen, zoekt best een andere route", zegt verkeersexpert Hajo Beeckman.

Vannacht wordt de brug aan de Wijnegemsteenweg over de E313 afgebroken. "De brug werd in 1957 gebouwd en was dringend aan vervanging toe", legt Beeckman uit. "In 2020 vielen er al betonstukken op de autosnelweg. Sindsdien mocht er geen gemotoriseerd verkeer meer over de brug rijden."

Er komt een nieuwe brug in de plaats tegen begin 2023. "In de paasvakantie start de bouw van de nieuwe brug. We gaan dan een middenpijler voor de nieuwe brug plaatsen", zegt Stefanie Nagels van Wegen en Verkeer. "We hebben de werken zo veel mogelijk tijdens de avond, nacht en vakanties gepland, zodat er zo weinig mogelijk hinder is."

Toch zal het volgens verkeersexpert Hajo Beeckman niet volledig vlekkeloos verlopen. "Er zijn in tijdelijke op- en afritten voorzien, zodat het verkeer zoveel mogelijk over de autosnelweg kan blijven rijden. In totaal is de omleiding maar 1 kilometer lang. Diep in de nacht is er geen probleem, maar op een zaterdagavond rond 22 uur kan het vrij druk zijn. Als dan al het verkeer over 1 rijstrook om moet rijden, kan dat voor problemen zorgen."

"We starten weldra met de bouw van een nieuwe brug", zegt Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen