©  AFP

Mathieu Van der Poel strijdvaardig voor Milaan-Sanremo: “Zou niet starten als ik niet goed zou zijn”, Van Aert: “Leuk voor de koers dat Mathieu erbij is”

Niet alleen zijn alle ogen gericht op Tadej Pogacar en Wout van Aert, maar ook op de ‘terugkeer’ van Mathieu van der Poel.

Jens Heylen

LEES OOK. LIVE MILAAN-SANREMO. Volg de koers hier op de voet!

De Nederlander keert door ziekte bij Gianni Vermeersch vervroegd terug in het peloton en droomt al meteen van meedoen in de finale. “Toen ze me vroegen om in te vallen, zag ik het niet meteen zitten”, aldus Van der Poel bij Sporza. “Ze hebben me moeten overtuigen, maar nu ben ik blij dat ik hier ben. “Het is mooi weer en we hebben de hele dag rugwind. Meedoen voor de zege speelt in mijn hoofd. Als ik niet goed zou zijn, dan zou ik hier niet starten.”

LEES OOK. KOPMAN. “Een titanenstrijd tussen Van Aert en Pogacar kondigt zich aan”

Wout van Aert: “Leuk voor de koers dat hij terug is”

Ook van Aert stond de pers nog even te woord voor de start. “Sanremo is een lange en snelle, soms wel een saaie koers. Tot we de Cipressa bereiken en dan uiteraard de finale. Er doen erg veel sterke rijders mee, het is natuurlijk nog altijd een monument. We zullen zien wat het geeft.” Ook over zijn ‘eeuwige concurrent’ Mathieu van der Poel gaf hij nog iets te kennen. “Het is zeker leuk voor de koers dat hij er weer is. We wisten dat hij een van de keren zou terugkeren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mads Pedersen: “Beetje jammer dat ik hier ben”

Nog een invaller: Mads Pedersen. De Deen diende in te vallen voor de zieke Jasper Stuyven en doet dat met lichte tegenzin. “Het is een beetje jammer dat ik hier ben”, verstopt Pedersen zijn gevoelens niet bij Sporza. “Vooral voor Jasper. Voor hem was dit een belangrijk doel, dus het is jammer dat hij niet kan kampen. Voor mij komt het erop aan om de hele dag mee te zijn en dan te sprinten voor de zege. Mijn goede vorm uit Parijs-Nice kan niet verdwenen zijn.

LEES OOK. Laatste Milaan-Sanremo voor Philippe Gilbert: het enige Monument dat hij nooit kon winnen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen