Rijen Nederlanders bij tankstation grensgemeente Poppel: "Stormloop door prijsverlaging"

Nederlandse auto's staan aan te schuiven aan de benzinepompen in Poppel, bij Ravels. Door het energieakkoord zijn de brandstofprijzen in België verlaagd, waardoor het prijsverschil aan de pomp in Nederland en België nog groter wordt. Marc Bols baat een garage uit in Poppel, op vier kilometer van de Nederlandse grens. "Ik heb een aanschuifroute voorzien met dranghekken", vertelt Bols.

Vanaf vandaag is tanken in België een stuk goedkoper. Dat besliste de federale regering begin deze week in het energieakkoord. 

En die prijsverlaging is onze noorderburen niet ontgaan. "Er is een prijsverschil van meer dan 50 cent per liter benzine. De prijs hier is nu 1.77 euro per liter, terwijl die in Nederland op sommige plaatsen maar liefst op 2.40 euro per liter staat", vertelt Bols. 

Bols verwacht een stormloop vandaag. "Om 8 uur vanochtend stonden de eerste Nederlanders al aan te schuiven. Ik heb zelfs een omleidingsroute voorzien met dranghekken om alles veilig te laten verlopen", vertelt hij. "Per dag hebben wij 30.000 liter benzine ter beschikking. Ik vermoed dat we volledig uitverkocht gaan zijn vandaag."

“Deze morgen waren de eerste rijen al in aangroei”, zegt pomphouder Marc Bols in “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen