©  VTM

Camille Dhont zingt zich naar overwinning in ‘The Masked Singer’: “Nadat ik het kostuum voor het eerst had gepast, moest ik huilen”

Een ‘Dhont’ in een poezenpak, dus. Met schrikbarend hoge noten werkte zangeres Camille (20), alias Miss Poes, zich naar de overwinning in The Masked Singer. Qua zang stak ze er met kop en schouders bovenuit. “De zangcoach schrok zich een hoedje toen ze hoorde dat ik zulke fluittonen kon zingen.”

Tom Vets

LEES OOK. Alle maskers vallen af in ‘The masked singer’: deze bekende gezichten schuilden achter de finalisten

Het kon Camille niet zijn, opperde Karen Damen enkele afleveringen geleden. “Want”, zo wist ze, “die kan anderhalve keer in de heupen van Miss Poes.” Zo zie je maar, met een goed kostuum kan je iedereen op een dwaalspoor zetten.

“Dit was het grootste geheim dat ik al ooit moest bewaren”, vertelt de zangeres. “Zo gek dat het nu in the open is. Soms probeerde ik mensen wijs te maken dat ik Schorpioen was. Al leek die stem niet in de verste verte op die van mij.”

Pas in de zesde aflevering kwamen de speurders Camille op het spoor. “Met dank aan Stan van Samang. Volgens hem was er maar één iemand van bij ons die hij kende en die de hoge noten in het nummer Earth song zou kunnen zingen. Langs de ene kant vond ik het een groot compliment dat hij wist dat ik zo goed kon zingen, langs de andere kant vreesde ik dat ik daardoor de afvaller zou worden.”

Niet, dus. Want ook de naam van Pommelien Thijs, haar collega uit de Ketnetserie #LikeMe, werd vaak genoemd. “Dat vond ik vreemd, want onze stemmen klinken helemaal anders.” Camille werd al gevraagd voor het eerste seizoen van The Masked Singer. “Ik wou toen al meedoen, maar het vloekte met de optredens van #LikeMe. Gelukkig kreeg ik nog een herkansing.”

Tweede keuze

“Donderdag moest ik in de show voor Oekraïne optreden als mezelf, maar ook als Miss Poes. Heftig!” ©  DPG Media

Door op verschillende televisiesets te staan en veel optredens te doen, deed de zangeres in korte tijd veel ervaring op. “Zo vielen de repetities mee, maar het bleef een uitdaging. Zeker in dat kostuum. Toen ik de eerste keer dat hoofd van Miss Poes opzette, kreeg ik een claustrofobisch gevoel. Op weg naar huis moest ik huilen. Ik vertelde mijn moeder: Ik ga dit nooit kunnen. Zij moest echt op me inpraten. Ik ben erg perfectionistisch en had het gevoel dat ik het allemaal niet in de hand had. Ik heb echt mijn grenzen moeten verleggen.”

Het finalenummer, Listen van Beyoncé, was aartsmoeilijk. “Maar ook aan Emotions van Mariah Carey had ik een flinke kluif. Ik wist zelf niet dat ik whistle notes (de hoge fluittonen waarmee ze de jury omver blies, red.) kon zingen. Toen dat lukte tijdens de trainingen, schrok de zangcoach. In eerste instantie vond ik het zelf zeer riskant.”

Dubbel werk

Soms moest Camille heksentoeren uithalen. Onlangs nog. “Donderdag trad ik in de show voor Oekraïne op met de bende van #LikeMe, maar ook gemaskerd voor The Masked Singer. Zo heftig! Na het eerste optreden met de groep moest ik me stiekem afzonderen en als smoes zeggen dat ik een interview moest geven. Ik denk dat niemand iets in de gaten had. Tegen mijn collega’s heb ik nooit iets verklapt, maar ze wisten het wel. Als je vier jaar met elkaar optrekt ken je elkaars stem. Francisco (Schuster, red.) stuurde me na het eerste liedje al een bericht om te zeggen dat ik het goed had gedaan. Maar hij besefte ook dat ik niks mocht verklappen en vroeg gelukkig niet door.”

Wist-je-datje: Camille heeft een kat als huisdier. “Miss Poes was precies die kat, maar dan in een vrouwelijke versie. De ontwerpsters van het kostuum kwamen thuis mijn maten opmeten. In eerste instantie zou ik een gevlekte kat zijn, met zwarte stippen. Maar toen ze mijn kat zagen rondlopen, werd het een Britse korthaar.”

Nu Miss Poes definitief is uitgezongen, is het tijd om volop naar de toekomst te kijken. En aan nieuwe plannen geen gebrek. “Liefde voor muziek komt eraan, en maandag wordt daaruit ook mijn eerste single op de wereld losgelaten. Dit najaar sta ik in de Lotto Arena.” Zonder masker, dit keer.