Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers na bombardement in Mykolajiv: “Al 115 slachtoffers, maar nog meer lichamen onder het puin”

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers was vanochtend op de militaire basis van Mykolaiv, die vrijdag werd gebombardeerd door de Russische strijdkrachten. Er zouden al 115 slachtoffers zijn gevallen bij het bombardement, en er zouden nog meer lichamen onder het puin liggen. “Het lijkt een van de zwaarste klappen voor het Oekraïense leger tot nu toe”, vertelt Ramaekers in VTM NIEUWS. 

14 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Weer iets bijgeleerd : beter dus gespreid ergens anders te gaan slapen ... al is het in de bosjes rondom. Een militaire basis zonder ondergrondse ruimte ? Ook niet erg slim. Zo vredevol en optimistisch waren de Oekraïners dus.
  • Dimitri Van Den Berge

    2 jaar geleden
    @ mundone francisca : zeker, de oorlog tegen Hitler had ook vermeden kunnen worden door..collaboratie.
  • Hans De Tant

    2 jaar geleden
    Militairen zijn een legitiem doel tijdens een gewapend conflict, of ze zich nu ver of dicht bij de frontlijn bevinden. Dat ze aan het slapen zijn, is geen probleem. Een VS prof oorlogsrecht heeft zelfs geschreven dat dat het beste moment is om ze aan te vallen. Als de NAVO en België zou betrokken raken in het conflict, zijn de militaire kazernes in België ook een wettig doel (ook al liggen ze niet in Oekraïne).
  • Johan Janssen

    2 jaar geleden
    Wat hebben al die journalisten daar te zoeken?
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Poetin is de oorlog begonnen om zogezegd de Russen en Russisch gezinden in het oosten te beschermen maar ik vermoed dat die daar nu evenveel lijden onder zijn bommen.