Fotomontage: Bitcoin en Nayib Bukele, de president van El Salvador.
Volledig scherm
Fotomontage: Bitcoin en Nayib Bukele, de president van El Salvador. © Ina Fassbender / dpa en Jose Cabezas / Reuters

Bitcoin half jaar betaalmiddel in El Salvador, maar bijna niemand gebruikt het

In september vorig jaar was het zover: de cryptomunt Bitcoin werd een wettelijk betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse El Salvador. In november kondigde president Nayib Bukele dan weer de bouw van ‘Bitcoin City’ aan. Ondertussen lijkt het er echter op dat de Bitcoin-droom vooral een luchtkasteel is.

22 reacties

  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Niemand gebruikt het, voila believers! Omdat de waarde zakt als te veel mensen het gebruiken. De waarde stijging is er enkel bij grote aankoop, na verkoop daalt de waarde, dat is geen betaalmunt he.
  • Jan Vanstraat

    2 jaar geleden
    Crypto is een pyramide systeem met 0 waarde whatsoever
  • Davy Baert

    2 jaar geleden
    Probleem met al die coins is dat er nu voor 10tallen miljarden $ per jaar bijkomen die allemaal moeten worden opgekocht om de koers gelijk te houden dus van inflatie gesproken
  • Leon Langeveld

    2 jaar geleden
    El Salvador is in grote mate afhankelijk van financiele donaties van familie in het buitenland. Deze overmakingen kosten de burgers honderden miljoenen, die ze nu kunnen uitsparen. In dit licht is het alleen maar normaal dat de klassieke financiele instellingen (banken, IMF) dit project proberen tegen te houden. Ander obstakel voor acceptatie is dat alles dollartransactie zwart gaan, in tegenstelling tot bitcoin die allen geregistreerd staan. Dus geen vrijbrief voor corruptie, integendeel.
  • Jochen Leijgers

    2 jaar geleden
    Crypto heeft dan ook heen echte waarde.