Carnavalsstoet in Mechelen: 1 minuut stilte voor slachtoffers Waalse carnavalsstoet

In Mechelen wordt 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van het incident in het Waalse dorp Strépy-Bracquegnies. Daar reed vanochtend een auto in op een groep carnavalisten. Zeker 6 mensen kwamen om het leven en 10 mensen raakten zwaargewond. "We willen de slachtoffers herdenken", vertelt carnavalsprinses Joske.

Na twee geannuleerde edities, kan de Mechelse carnavalsstoet opnieuw doorgaan. Prinses Joske en Hofdame Marleen zijn daar heel blij mee, maar ze zijn ook aangedaan door het nieuws van vanochtend. "We houden een minuut stilte voor de mensen die overleden of gewond zijn", klinkt het. Die minuut stilte zal plaatsvinden aan het einde van de stoet voor het stadhuis. 

In de stoet lopen 28 carnavalsgroepen mee vanuit heel België. "Er zijn hier mensen uit Zelzate, Dendermonde en zelfs uit Blankenberge. "Wij zitten in de eerste wagen en gaan knuffelbeertjes gooien naar de mensen", vertelt Marleen. Naast het parcours staan duizenden enthousiastelingen die het feest niet willen missen. "We gaan er toch een fijne dag van maken en zijn er helemaal klaar voor", zegt ze.

Prinses Joske en Hofdame Marleen gooien beertjes naar de toeschouwers

Meest gelezen