Beelden van bewakingscamera tonen hoe wagen met hoge snelheid richting carnavalisten reed in Strépy

De wagen moet met een rotvaart ingereden zijn op de carnavalsgroep in Strépy. Op beelden die een buurtbewoner met zijn bewakingscamera maakte, en die de collega’s van Sudpresse kregen, is te zien hoe de zwarte wagen door de straat reed, amper 5 minuten nadat de vierende ‘Gilles’ gepasseerd waren.

tg
Bron: sudpresse

“Ik heb zeven camera’s die het hele huis in de gaten houden en een ervan filmt ook de straat”, zegt een buurtbewoner aan de collega’s van de Waalse krantengroep Sudpresse. De video geeft een duidelijk beeld van de rue des Canadiens in Strépy.

LEES OOK. Chauffeur drama in Strépy kwam terug van dancing, gerecht onderzoekt of hij onder invloed was

Het ongeval zelf is niet gefilmd. Wel de groep carnavalisten die feestend door de straat trekt en gevolgd wordt door vrienden en familie. Vijf minuten later gevolgd door de zwarte BMW. Op die plaats geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u., maar het is duidelijk dat de wagen veel sneller rijdt. Enkele ogenblikken gebeurt buiten beeld het drama.

“Ik ben echt verdrietig. Voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Maar ook voor het carnaval van Strépy, getuigt Ghislain.

De politie heeft intussen al verschillende beelden van bewakingscamera’s opgevraagd en doet morgen wellicht een oproep aan iedereen die beelden heeft, die door te sturen.

LEES OOK. Nog voor de stoet vertrokken was, reed een auto in op groep carnavalisten: hoe het drama in Strépy zich voltrok

LEES OOK. Dit zijn de slachtoffers van het carnavalsdrama in Strépy: “Je was zo blij dat je weer carnaval kon vieren. En toen kwam die gek...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen