Beelden tonen zwarte BMW momenten voor die inrijdt op honderdtal mensen tijdens carnaval Strépy

Een bewakingscamera van een bewoner uit Strépy heeft vastgelegd hoe de zwarte BMW voorbijraasde, enkele ogenblikken voordat die met hoge snelheid inreed op een groep van een honderdtal mensen die zich aan het voorbereiden waren op carnaval. Bekijk hierboven de volledige beelden.

58 reacties

  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Jo Debackere : heel juist verwoord ! Juiste analyse gewoon de waarheid 👍 Je hebt toch zielig triestig mensen zonder gevoelens nog hart helaas ...
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Rijverbod is een maat voor niets. Er is quasi geen controle op onze wegen. Pakkans zo goed als nihil.
  • Guido Leysen

    2 jaar geleden
    José Hemelaere Hopelijk doet justitie inderdaad zijn werk geloofwaardig en stellen ze ook de vraag waarom de strat niet werd afgezet of waarom die mensen dachten zich op straat te mogen begeven. Ik vrees dat hier een zware verantwoordelijkheid van de burgemeester EN de organisatie niet weg te denken is.
  • Jose Hemelaere

    2 jaar geleden
    En zoals altijd: spijt komt altijd achteraf. Ze moeten maar eerder weten. En zoals de burgemeester zegt: hopelijk doet justitie zijn werk geloofwaardig. Dat is een duidelijke boodschap voor in de toekomst ook.
  • Jo Debacker

    2 jaar geleden
    Aan diegenen die hier de fout bij de groep leggen, jullie zouden zich moeten doodschamen!! Jullie hebben duidelijk geen flauw benul wat een rammasage is! Er zijn ALTIJD begeleiders bij met fluo-hesjes en verlichting. En deze gek woont daar dus weet zeker dat er een rammasage door de straten loopt! Ook enkel carnavalisten begrijpen waarom het blijven doorgaan is, het is een rouwstoet geworden. Veel sterkte aan vrienden en familie, Condoléances des carnavalistes et Gilles de Hal.
  1. Getuige carnavalsdrama Strépy: “In een fractie van een seconde veranderde de muziek in geschreeuw”
    Play

    Getuige carnavals­dra­ma Strépy: “In een fractie van een seconde veranderde de muziek in geschreeuw”

    Vanochtend rond 5 uur is een wagen met hoge snelheid ingereden op een groep van een honderdtal mensen die zich in het Waalse Strépy-Bracquegnies bij La Louvière aan het voorbereiden waren op carnaval. Volgens de medische coördinator overleden er zes mensen ter plaatse en vechten tien zwaargewonden nog voor hun leven. Nog eens 27 slachtoffers werden met minder zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. “In een fractie van een seconde veranderde de muziek in geschreeuw”, getuigt Fabrice Collignon, die alles van dichtbij zag gebeuren, bij ‘VTM Nieuws’.
  2. “30.000 buitenlandse bouwvakkers betalen hier nul euro”: bouwunie slaat alarm over belastingontduiking
    PREMIUM
    125

    “30.000 buitenland­se bouwvak­kers betalen hier nul euro”: bouwunie slaat alarm over belasting­ont­dui­king

    De schatkist loopt jaarlijks minstens 200 miljoen euro aan belastinginkomsten mis door buitenlandse bouwvakkers die nul euro belastingen op hun loon betalen, terwijl dat wel zou moeten. Waarom lijkt het alsof de fiscus vertikt erachteraan te gaan? Waarom wordt niets gedaan aan deze oneerlijke concurrentie? Voor Bouwunie is dit onhoudbaar: “Een buitenlandse onderaannemer die 40 tot 50 procent goedkoper is dan een Belgische is écht een probleem.”