“Complete vreemden lieten me weten dat ik het verdien om levend te worden verbrand”, zegt uitbaatster Davina V.D.. “Ouders van kinderen die al lang op school zitten, stuurden me dat ze nu eindelijk weten waarom hun kinderen soms nachtmerries hebben. Pfffft, is het nu allemaal mijn schuld?”
Volledig scherm
PREMIUM
“Complete vreemden lieten me weten dat ik het verdien om levend te worden verbrand”, zegt uitbaatster Davina V.D.. “Ouders van kinderen die al lang op school zitten, stuurden me dat ze nu eindelijk weten waarom hun kinderen soms nachtmerries hebben. Pfffft, is het nu allemaal mijn schuld?” © Belga

Uitbaatster ’t Sloeberhuisje doet voor het eerst haar verhaal: “Plots stopte dat kindje met ademen, zegt papa. Ik hoop dat hij de waarheid spreekt”

Haar vader zit al een maand in de gevangenis van Gent. Het gerecht denkt dat hij een baby’tje van zes maanden in haar crèche - ’t Sloeberhuisje in Mariakerke - zo hard door elkaar schudde dat het meisje twee dagen later stierf. Zelf wordt de uitbaatster nalatigheid met de dood tot gevolg verweten. “Dat meisje had gewoon nooit mogen sterven”, zegt ze.