Week start zonnig en zacht

Lenteweer in Gent. ©  fvv

Maandag wordt het, na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs, zonnig met in de loop van de dag enkele stapelwolken. Het wordt zacht bij maxima van 13 graden in de Hoge Venen tot 18 graden in de Kempen.

blg

Het blijft vrijwel droog, al is een lokaal buitje in de loop van de namiddag niet helemaal uitgesloten. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost, meldt het KMI.

Maandagavond en ­-nacht is het helder tot lichtbewolkt. De minima liggen tussen 0 graden in de hoge Ardennen en 5 graden in het westen. De wind waait zwak, en op de Ardense hoogten matig, uit zuidoostelijke richtingen.

Dinsdag wordt het zonnig, met in de loop van de namiddag kans op enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 of lokaal 18 graden in Laag­-België. De wind waait eerst zwak uit het zuiden tot zuidoosten en wordt later zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Woensdag wordt een zonovergoten en zachte dag met maxima tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in het westen van het land. De wind is zwak uit eerst veranderlijke richtingen, later uit noord tot noordoost.