© Dirk Vertommen

Familie-actrice viert 90ste verjaardag: “Bang om dement te worden”

Annie Geeraerts viert vandaag - 2 augustus - haar negentigste verjaardag. Al een kwarteeuw speelt ze de rol van bomma Anna in ‘Familie’. Voor één ding heeft de actrice schrik: dement worden.

nadb

“Uiteraard ga ik deze verjaardag vieren, maar ik wil geen groot feest”, zegt de jarige Annie Geeraerts aan Story. “Ik zit aan zee en ga met mijn familie lekker op restaurant.”

De actrice ziet er niet alleen jonger uit, ze heeft ook nog nooit gesukkeld met haar gezondheid. “Tien jaar geleden kreeg ik een nieuwe heup, maar daar heb ik weinig of geen last van. Ik heb wel schrik om dement te worden, want daar is mijn mama op haar 92ste aan gestorven”, klinkt het.

Afscheid nemen

Geeraerts kruipt intussen al 25 jaar in de huid van Anna in ‘Familie’. “Die jaren zijn voorbijgevlogen, vooral omdat ik het zo graag doe. Ik weet dat ik die rol niet eeuwig kan spelen, en dan zal ik met spijt in het hart afscheid moeten nemen.”

In Dag Allemaal vertelt Geeraerts dat ze het vooral fijn vindt om op haar leeftijd nog zo veel te mogen betekenen voor mensen. “Ik heb veel minder draaidagen bij ‘Familie’, hooguit twee per maand, maar tel nog altijd mee. (...) Van mij mag het nog lang blijven duren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer