AFP or licensors

Na uitverkocht concert in de Roma komt IJslandse songfestivalhype Daði Freyr ook naar Dranouter

Het festival Dranouter heeft nieuwe namen gelost. Een opvallende is die van de IJslandse songfestivalhype Daði Freyr. Hij staat in april al in een uitverkochte Roma in Borgerhout, maar voegt nu ook Dranouter toe aan zijn tourschema. Eeder maakte het festival al bekend dat ook de Oekraïense songfestivalinzending van vorig jaar, Go_A, naar de Westhoek zal afzakken.  

Daði Freyr zou in 2020 met zijn gelegenheidsband Gagnamagnið deelnemen aan het Songfestival in Rotterdam met het nummer "Think about things". Het catchy popnummer met het bijhorende grappige dansje ging al voor het festival viraal en IJsland werd getipt als winnaar. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Het Songfestival werd vervangen door een alternatieve show, zonder winnaar.

Bekijk hier de clip van "Think about things":

IJsland stuurde in 2021 opnieuw Gagnamagnið naar het festival, nu met het nummer "Ten years". De groep kon niet optreden in de tweede halve finale, omdat een van de leden besmet was met het coronavirus. Als alternatief werd de opname van de tweede repetitie vertoond. IJsland stootte door naar de finale en haalde daar een vierde plaats. 

Freyr is momenteel aan het toeren in de Verenigde Staten. Daarna zakt hij af naar Europa en op 28 april speelt hij voor een uitverkochte Roma. Op zaterdag 6 augustus zal hij ook op Dranouter staan. 

Eerder kondigde Dranouter al aan dat Go_A, de Oekraïense songfetivalinzending van 2020 en 2021, op vrijdag 5 augustus zal optreden op het festival. Of dat concert nog zal doorgaan, is koffiedik kijken met de oorlog die momenteel woedt in Oekraïne. 

Andere namen die ondertussen bevestigd hebben voor Dranouter zijn onder anderen ZAZ, Tindersticks, Kids with Buns, Intergalactic Lovers, Rodrigo y Gabriela en Guido Belcanto.

Meest gelezen