©  BELGA

Bommetje op de Bosuil: omstreden Marc Overmars wordt technisch directeur bij Antwerp

Marc Overmars wordt de nieuwe technisch directeur van Antwerp. De bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag opgestapte directeur voetbalzaken tekent bij The Great Old een contract voor meerdere jaren. Vandaag wordt hij al om 13u gepresenteerd.

Yanko Beeckman & Mike Verweij

LEES OOK. Ajax-topman Marc Overmars stuurt al jaren ‘dickpics’ naar vrouwelijke werknemers

Het ambitieuze Antwerp beschouwt de zaak-Overmars bij Ajax als een privékwestie en kijkt vooral naar de enorme staat van dienst van de oud-speler van onder meer Ajax, Arsenal, FC Barcelona en Oranje. Als Ajax-bestuurder bracht hij de Amsterdamse club terug naar de Europese top. Overmars noteerde sinds zijn komst in 2013 een positief transferresultaat van 350 miljoen euro, haalde Premier League-spelers als Dusan Tadic en Daley Blind terug naar de Eredivisie en bereikte met Ajax de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League.

 ©  BELGA

Zijn nieuwe werkgever in België hoopt onder Overmars ook successen te gaan boeken. De ambities van eigenaar Paul Gheysens zijn torenhoog. De afgelopen jaren investeerde hij al om en bij de zeventig miljoen euro in in Antwerp. In een mum van tijd heeft de West-Vlaming de Great Old zo teruggebracht naar de top van het Belgisch voetbal. In de zomer van 2020 boekte Gheysens al een eerste succes, door met Antwerp de Belgische beker te winnen. Daarmee is de honger echter niet gestild. Gheysens mikt op het allerhoogste: de eerste landstitel sinds 1957 pakken met Antwerp.

Daarvoor worden de grove middelen niet geschuwd. Zo werd afgelopen zomer voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan al naar de Bosuil gehaald. De komst van Marc Overmars zou een nieuwe stunt betekenen. Tot vorig jaar was Luciano D’Onofrio verantwoordelijk voor de transfers bij Antwerp. Sinds de Italo-Belg vorig jaar na interne strubbelingen vertrok bij de club, nam algemeen directeur Sven Jaecques zijn takenpakket over.

    Aangeboden door onze partners
    Aangeboden door onze partners

    Beste van Plus

    Lees meer