De bestuurder van de wagen pochte onder meer met te snel rijden op sociale media.
Volledig scherm
De bestuurder van de wagen pochte onder meer met te snel rijden op sociale media. © rv

Waals minister van Verkeersveiligheid na verkeerstragedie: “We moeten strijd tegen wegpiraten opvoeren en coördineren”

“We moeten de strijd tegen wegpiraten opvoeren en onze inspanningen coördineren. Ik zal daarvoor contact opnemen met mijn collega’s in de andere gewesten en met de federale ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.” Dat heeft Waals minister van Verkeersveiligheid Valérie De Bue (MR) gezegd na het verkeersdrama in Strépy-Bracqquegnies van gisterenochtend.

10 reacties

  • Filip Vanlaeken

    2 jaar geleden
    Snelle wagens wil niks zeggen. Gisteren naast een prachtige Lambo gereden die zich heel netjes ad limieten hield. Natuurlijk moeten wegpiraten aangepakt worden, maar of je daarmee dramas uitsluit... misschien 50%. Om echt 99% te halen is er maar 1 weg : computergestuurd. Er moet een duidelijke roadmap komen met overgangsfase. Dat kost niks want als je 99% minder ongevallen hebt bespaart iedereen op verzekering.
  • guido van der heyden

    2 jaar geleden
    mooie wagens maar moordtuigen in de handen van onervaren bestuurders mijn mening als je met zo een wagen wil rijden alcoholslot 2 extra opleiding vermeld op rijbewijs 3 bewijs defensief rijden cursus gevolgd hebben zou mss kunnen helpen
  • freddy vandersmissen

    2 jaar geleden
    De maxsnelheid in Belgie is 120 km per uur . Waarom moeten auto's / motoren dan sneller dan 120 km per uur kunnen ? Er hangen satelieten genoeg in de ruimte om op GPS te rijden en snelheid te regelen. GPS niet aan , de auto /moto kan niet worden gestart. Simpel en veilig !!
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Het huidige leefpatroon is zodanig verziekt dat zelfs menselijke waarden niet meer worden gerespecteerd !
  • van den eeden maria

    2 jaar geleden
    Wat ik ook wel eens zou willen weten is , wat doen die gasten in het dagelijkse leven. Want je ziet tegenwoordig jonge mensen rondrijden met auto's waarvan de prijs stukken boven de 50000€ ligt. Tel daar verzekering en verkeersbelasting en verbruik bij . Sommige werkgevers moeten toch wel erg goed betalen of hebben die gaten andere inkomsten.