"Ikea, laat mij studentenmeubels ontwerpen"

Rapper Kanye West heeft een nieuwe droom: meubels ontwerpen voor de Zweedse gigant Ikea. Dat heeft hij verteld in een interview met BBC Radio 1. West is eerder dit jaar zijn plannen zelfs al gaan toelichten op de hoofdzetel van de meubelgigant.

West liet in het voorjaar via Twitter al weten dat hij het hoofdkantoor van Ikea, in Zweden, had bezocht en dat hij "boordevol ideeën" zat. In een interview met de Britse radiozender BBC 1 Radio vertelt hij nu in zijn geheel eigen stijl enthousiast over zijn ambitie: een interieurlijn voor studentenkamers ontwerpen.

"Yo Ikea, zorg dat Kanye iets voor jullie kan ontwerpen. Als hij zijn ding kan doen, zullen mensen denken "ik wil dat bed, ik wil zo'n stoel", aldus West. Volgens de Amerikaan zouden studenten dankzij hem voor een scherpe prijs toch "een minimalistisch appartement kunnen creëren in een standaard studentenhuis."

De rapper zou als ontwerper niet aan zijn proefstuk toe zijn. West maakte al exclusieve schoenencollecties voor Adidas en Nike, en voor het populaire Franse merk APC. Ikea heeft voorlopig nog niet gereageerd op de aankondiging van de rapper.

Presidentiële ambities

Tijdens het interview kwamen ook Wests ambities om zich in 2020 kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap aan bod. "Ik beweer niet dat ik een politieke visie heb, maar ik heb wel een beeld van de mensheid, een idee over mensen en de waarheid", vertelt hij. "Als ik iets met mijn tijd kan doen om een verschil te maken terwijl ik nog leef, dan wil ik dat graag proberen."

Meest gelezen