©  REUTERS

Christie’s zal wereldberoemd portret van Marilyn Monroe door Andy Warhol veilen

Veilinghuis Christie’s heeft maandag aangekondigd dat het een portret van Marilyn Monroe gemaakt door Andy Warhol zal verkopen in mei. De waarde van het schilderij wordt geschat op zo’n 200 miljoen dollar, wat het het duurste 20e-eeuwse werk ooit op een veiling verkocht zou maken.

mtm
Bron: BELGA

Het gaat om het bekende werk ‘Shot Sage Blue Marilyn’ dat de kunstenaar in 1964 maakte. Christie’s vertelde tijdens een persconferentie dat het portret in handen is van de Zwitserse stichting van broer en zus Thomas en Doris Amman. De opbrengst van de verkoop zal gaan naar “de verbetering van kinderlevens overal ter wereld via gezondheids- en onderwijsprogramma’s”, zo zegt het veilinghuis.

“Het portret van Marilyn is vandaag zelfs nog bekender dan de originele foto uit de film Niagara van Henry Hathaway”, zegt Georg Frei, voorzitter van de stichting Ammann. “Dit toont de visuele kracht van het werk die ook in het nieuwe millennium van kracht blijft.”

Volgens een ranking van AFP ligt het absolute veilingrecord voor een kunstwerk op 450,3 miljoen dollar. Christie’s verkocht in november 2017 het werk ‘Salvator Mundi’ van Leonardo da Vinci.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer