De CEO van diamantbedrijf Alrosa Sergei Ivanov
Volledig scherm
De CEO van diamantbedrijf Alrosa Sergei Ivanov © BELGAIMAGE

Miljarden van Antwerpse diamantairs nu ook gelinkt aan Russische kernwapens?

Het Russische staatsbedrijf dat jaarlijks miljarden ontvangt van de Antwerpse diamantsector had een vergunning om uranium te mijnen en radioactief materiaal te verhandelen. Bovendien werkt het nog steeds samen met een bedrijf dat kernwapens maakt. Er gaan steeds meer geluiden op om het bedrijf op de sanctielijst te plaatsen. “Dit is choquerend.”

78 reacties

  • Peter De waele

    2 jaar geleden
    diamant is een luxe artikel,onmiddelijk stop zetten ,hebben we niet nodig in deze tijd van oorlog
  • Guido Allegaert

    2 jaar geleden
    Dat de diamantsector dan maar haar winsten ter beschikking stelt voor de aankoop van wapens voor Oekraïnse leger. Ook de werknemers zouden een aanzienlijk % van hun loon kunnen afstaan. Dan zouden ze pas op solidaire en ethische wijze verder kunnen handelen en zodoende zou sector niet worden overgenomen door andere staten.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Iedereen weet dat al het geld van alles wat Rusland uitvoert naar de elite rond Poetin vloeit . Deze bezitten allemaal belangrijke oorlogsbedrijven . De meerderheid van de bevolking is ondergeschikt en houden ze dom . De anderen bekleden mooie functies en nog anderen zijn blij dat ze werk hebben .
  • Martine Leemans

    2 jaar geleden
    En wie vertoeft er in die sector? Juist de rijken en hooggeplaatsten niet de gewone burgers en ze worden rijker en rijker met oorlogen te steunen en wapens te leveren.Dat is al heel heel veel jaren bekend komaan zeg
  • Danny Thijs

    2 jaar geleden
    Er worden maatregelen genomen tegen andere bedrijven die iets met Rusland te maken hebben deze sector is niet beter dan de rest. Men kan boten in beslag nemen van rijke Russen dan moet dit ook maar gebeuren met de diamanten en het verlies van Jobs er maar bijnemen in andere sectoren heeft da ook Jobs gekost, of snijden we hiermee in Belgische regering hun vingers is raar dat het nog niet gebeurd is