Turning Red
Volledig scherm
PREMIUM
Turning Red © rv

Pixar-film ‘Turning Red’ is erg open over het thema menstruatie: “De perfecte manier om met je kind in dialoog te gaan”

FilmDe nieuwste Pixar-prent ‘Turning Red’ is een grappige animatiefilm over puberteit in al haar aspecten: zelfs de eerste menstruatie komt uitvoerig aan bod. Daar komt soms kritiek op vanuit conservatieve hoek, maar experts als Telidja Klaï kunnen het alleen maar toejuichen: “Zelfs 7-jarigen kunnen er iets aan hebben.”

5 reacties

  • Jamila mamou

    2 jaar geleden
    Toen ik kind was had ik nooit behoefte om naar zulke tekenfilms te kijken en ik ben toch een ‘gezonde’ vrouw geworden…ik ga mijn kinderen toch niet naar zulke tekenfilms laten kijken hoor
  • Victor Coekaerts

    2 jaar geleden
    Wat deden ze vroeger als de film niet bestond? Krijgen we nu dan de tekenfilm over sex? Leuke bende die zich hier met bezig houden.
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Er moet inderdaad veel meer openheid zijn. Menstruatie is iets natuurlijks en moet niet verstopt of doodgezwegen worden zoals veel mensen doen. Hetzelfde voor seksualiteit. Menstruatie is vrouwelijke kracht. En in veel culturen en landen nog steeds gezien als iets vies. Zeer goed van Pixar. En al zeer veel positieve commentaren gehoord ook.
  • Thomas Vervoort

    2 jaar geleden
    ...Did was echt wat we nodig hadden... Heb nog nooit toen ik klein was of later een kind horen zeggen "ik wou dat er meer tekenfilms waren over mijn problemen". Eerder het omgedraaide "ik wil fantasie en avontuur tekenfilms" Niemand wilt realiteit zien in een tekenfilm, ze willen fantasie. Mijn nichtje wilt het zelfs niet zien "He? Das zo onozel, wij krijgen die info in het school ze"
  • Dirk De Buyst

    2 jaar geleden
    Het liedje van Guido Belcanto wordt geboycot op de VRT, maar animatiefilm voor kinderen over menstruatie? No problem.