Videospeler inladen...

Nederland geschokt na nieuwe topfunctie Overmars bij voetbalclub Antwerp: "Er loopt zelfs nog een onderzoek"

"Verrast en verbaasd." Zo reageert Nederland volgens de Nederlandse voetbalcommentator Suse van Kleef op de nieuwe topfunctie van Marc Overmars bij de Belgische club Antwerp. Overmars verliet zijn voormalige Nederlandse club Ajax na jarenlang grensoverschrijdend gedrag, hij stuurde onder andere foto's van zijn penis naar vrouwelijke collega's.

Marc Overmars is een grote naam in het Nederlands voetbal. Hij speelde bij clubs als Ajax en Arsenal en was elf jaar lang een belangrijke schakel bij Oranje. Na zijn voetbalcarrière keerde hij terug naar Ajax als directeur Voetbalzaken. Daar werkte hij 10 jaar, tot in februari. Het schandaal over zijn grensoverschrijdend gedrag maakte een einde aan zijn carrière daar. Nu zou hij die periode in zijn leven achter zich willen laten.

"Die bladzijde wil ik achter mij laten en ik wil aan een nieuw hoofdstuk beginnen": zegt Marc Overmars tijdens een persconferentie:

Videospeler inladen...

"Verrassing en verbazing"

"Verrassing en verbazing", zo vat de Nederlandse voetbalcommentator Suse van Kleef de reactie van Nederland samen, na het nieuws over de nieuwe topfunctie van Marc Overmars in ons land. "Er is een groep mensen die dat niet zo erg vindt, wat hij gedaan heeft. Maar je kan je natuurlijk wel vragen stellen over de snelheid waarop hij weer aan de slag gaat. Er loopt zelfs nog een onderzoek naar de zaak bij het Instituut Sportrechtspraak."

Hij doet alsof dit hem is overkomen in plaats van dat hij dit veroorzaakt heeft

Suse van Kleef, voetbalcommentator

"In de voetbaltalkshow "Rondo" met onder andere Youri Mulder waren ze ook behoorlijk kritisch over de houding van Overmars. Daarin zeggen ze dat hij geen excuses aanbiedt en dat hij niets zegt over de vrouwen in kwestie." Van Kleef vindt de kritiek ook terecht: "Hij doet alsof dit hem is overkomen in plaats van dat hij dit veroorzaakt heeft."

Overmars zegt dat dit een privézaak is, maar is dat wel zo?

Videospeler inladen...

Dezelfde normen en waarden

De hele Overmars-zaak is groot nieuws geweest in Nederland. Van Kleef vindt het heel raar dat Antwerp zich daarop niet heeft voorbereid. "De directeur zei in de persconferentie dat hij de vrouwelijke werknemers in de club niet heeft geconsulteerd. Hij zei ook dat hij met Overmars had gesproken over zijn normen en waarden en dat dat een match was. Wat zijn dan in hemelsnaam die normen en waarden van de club?"

De overkoepelende supportersvereniging van Antwerp wil ook enkel naar het sportieve kijken en zegt blij te zijn met Overmars. Dat is volgens van Kleef een verkeerd signaal: "Dan zeg je eigenlijk dat iemand zich mag misdragen als het voetbal maar goed is."

Overmars heeft van alles verwezenlijkt bij Ajax, was hij dan een goede directeur?

Videospeler inladen...

Meest gelezen