“Het wetsontwerp gaat uit van een omgekeerde logica door van inwerkingtreding de regel en van uitstel de uitzondering te maken”, aldus het FIRM. (Archieffoto)
Volledig scherm
“Het wetsontwerp gaat uit van een omgekeerde logica door van inwerkingtreding de regel en van uitstel de uitzondering te maken”, aldus het FIRM. (Archieffoto) © ANP

“Prikplicht in de zorg dreigt mensenrechten te schenden”

Het wetsontwerp voor de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel tegen Covid-19 dreigt een schending te vormen van de mensenrechten van het niet-gevaccineerde zorgpersoneel. Daarvoor waarschuwt het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM) in een nieuw advies.

24 reacties

  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    Wie geen vertrouwen heeft in de geneeskunde, hoort niet thuis in de medische sector en zou uit eerlijke schaamte zelf ontslag moeten nemen.
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Om een tweetal weekjes op reis te gaan laten velen zich vrijwillig vaccineren. Wat is het verschil? Men heeft er geen probleem mee om zich te laten vaccineren voor het plezier. Aan alle anti's, medicatie is ook gif (denk aan chemo). Men wist ook niet dat vaccins tegen hepatitis...e.a. werkten.
  • Nicolas Geens

    2 jaar geleden
    Peter Buyck, u zegt dat "de meeste besmettingen komen van beroepsgroepen die tegen vaccinatieplicht zijn". Dat is gewoonweg onzin, daar bestaan niet eens cijfers van, u zuigt maar wat uit uw duim. En wie het coronavaccin graag vergelijkt met andere vaccins (zoals tegen hepatitis, tetanus...e.a.) : die vaccins werken wél en je hebt er niet elke 4 maand een booster van nodig. Dit is geen vaccinatieplicht maar mensen dwingen deel te nemen aan zwendel.
  • Nalani Tavernier

    2 jaar geleden
    Wat met bijwerkingen wie is er aansprakelijk?Ik neem geen kies 100 procent ontslag maar ben benoemd en is contract breuk. Sta nergens in me contract dat ik moet gevaccineerd zijn. En bijwerkingen op lange termijn? Ik wil dan 40 jaar garantie dat in geen kanker hartaandoening of tromboses krijg. Dus ga strijden 100 procent. Heb recht van werk, keuzevrijheid en integriteit van het lichaam. 2 jaar werken in volle pandemie mag wel? Er waren tekorten!! Er was/is enkel gevaar, leef nog!
  • Tamsin Andersen

    2 jaar geleden
    Een beetje minder rechten en een beetje meer plichten, zou geen kwaad kunnen. Misschien zou het zelfs de verloedering van onze samenleving vertragen.