Na Aalter en Geraardsbergen is ook Gavere kandidaat voor nieuwe legerkazerne

Gavere laat weten dat het ook interesse heeft in de komst van een grote legerkazerne. Officieel zijn enkel Aalter en Geraardsbergen kandidaat voor een nieuwe uitvalsbasis in Oost-Vlaanderen, maar burgemeester Denis Derick (Open VLD) hoopt dat Defensie ook Gavere als kandidaat beschouwt. "In Gavere ligt al een militaire basis, dus het lijkt me logisch dat die kazerne ook hier kan komen", klinkt het.

Defensie voorziet een nieuwe uitvalsbasis in Oost-Vlaanderen. Die zou voor 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen zorgen. Officieel zijn enkel Geraardsbergen en Aalter kandidaat voor die nieuwe uitvalsbasis. Maar volgens burgemeester Denis Dierick (Open VLD) moet ook Gavere een optie blijven voor de komst van een nieuwe kazerne. "Onze gemeente is uitermate geschikt voor zo'n kazerne, maar er is nooit gevraagd om ons officieel kandidaat te stellen", klinkt het.

We hebben ruimte ter beschikking, klaar voor gebruik

Burgemeester Denis Derick (Open VLD)

In Gavere ligt, in tegenstelling tot Geraardsbergen, al een militaire basis. "Op die locatie zou Defensie een herbestemming kunnen realiseren", zegt Derick. "We hebben heel wat ruimte ter beschikking, klaar voor gebruik. Men zal hier dus, in tegenstelling tot andere gemeenten, nog weinig nieuwe ruimte moeten aanwenden."

Mobiliteit

Volgens Derick heeft Gavere nog troeven. "Dan denk ik in de eerste plaats aan mobiliteit. Onze gemeente is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen, zowel met auto als met de trein. En ook de nabijheid van de Gentse universiteit is een pluspunt."

Wanneer Defensie beslist waar de nieuwe kazerne precies komt, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen