Duitser beklimt Colosseum in Rome: vraagtekens bij veiligheidsmaatregelen

In de Italiaanse hoofdstad Rome heeft een Duitser 's nachts het Colosseum beklommen. Hij maakte foto's en videobeelden die hij achteraf op YouTube plaatste. Dat hij aan het zicht van het bewakingspersoneel en de bewakingscamera's kon ontsnappen, doet wenkbrauwen fronsen in Italië.
Image license supplied to Caters from source

De stunt van de jongeman dateert al van twee maanden geleden, maar lijkt nu pas echt te zijn opgemerkt.

In een filmpje -dat u hieronder kan bekijken- is de hele tocht van de jongeman en zijn kompaan te volgen. Van de metro, tot het klimmen over het hekken en het beklimmen van het Colosseum. Eenmaal de top bereikt, genieten de twee van het panoramische uitzicht over de Eeuwige Stad. Vervolgens verkennen ze ook de arena waarop de gladiatoren destijds hebben gestreden.

De beelden van de tocht werden op het YouTubekanaal van "Visual Enemies" geplaatst, een groep van urban explorers (mensen die verboden en verlaten plaatsen verkennen en fotograferen, nvdr.). De jongeman is intussen geïdentificeerd als Flavius Vasily en is afkomstig uit de Duitse stad Kassel. Hij en zijn kompaan waren slechts een dag in Rome, alvorens door te vliegen naar Zuid-Afrika en Thailand. 

Aan de Daily Mail zegt hij dat het "erg verleidelijk" was om het amfitheater te beklimmen. "Het was misschien wel het oudste gebouw dat we ooit hebben beklommen. En het is ook een iconisch en bekend gebouw."

Schuldig voelt de jongeman zich niet: "Er zijn wel ergere dingen gebeurd in het Colosseum. We trekken ons ook niets aan van de mensen die ons bekritiseren."

De hele stunt doet alvast veel vragen rijzen over de veiligheidsmaatregelen in en rond het Colosseum: van "Hoe kan het dat niemand de jongeman heeft opgemerkt?" tot "Kan een terrorist ook zo makkelijk het Colosseum binnendringen?". 

Zelf benadrukt Vasily dat er veel politie en militairen aanwezig waren. "De beklimming was daardoor erg riskant."

Image license supplied to Caters from source

Meest gelezen