(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP XTRA

25 studies moeten Belgisch windmolenpark in beschermd natuurgebied in Noordzee mogelijk maken

Belgische onderzoekers voeren 25 natuurstudies uit om een groot windmolenpark aan te leggen in de Noordzee. Die zijn nodig om de gevolgen op planten en dieren in de Prinses Elisabeth Zone te begrijpen. Het beschermd natuurgebied kan enkel gebruikt worden voor de energieproductie van ruim 3 GW indien de impact op fauna en flora zo beperkt mogelijk is.

23 reacties

  • Jan Mertens

    2 jaar geleden
    Is er een vierkante meter in vlaanderen die nog origineel is van voor de romeinse tijd? Neen. Alles is beplant of aangelegd of ontgind. Onze natuur is er samen met ons en past zich aan. De ongereptheid die de groenen overal in zien is een vorm van heidendom.
  • Willy Masson

    2 jaar geleden
    De groene gekte kent geen schaamte, als je als particulier of bedrijf wil bouwen en er zit êén zeldzame kever mag je het vergeten en voor hun eigen waanidee moeten ganse natuurgebieden wijken , gas bij particulieren beboeten en verbieden maar wel zelf gascentrales bouwen.
  • jos vermeiren

    2 jaar geleden
    Het effect van windmolens is uiteraard positief. De "natuurgebieden" worden nu continu verwoest door de sleepnetten van vissersboten. Dankzij de molens kan er niet meer gevist worden waardoor het voortaan eindelijk een "beschermd natuurgebied" wordt zoals het eigenlijk altijd al had moeten zijn.
  • Johan Verbiest

    2 jaar geleden
    Beter eerst zorgen dat de andere aangesloten zijn.
  • Zeno Branders

    2 jaar geleden
    Weeral 25 studies, die kosten meer geld dan de windmolens zelf. Hoe zot kan die groene gekte zijn.