Mathieu van der Poel voor de start van de eerste etappe van de Italiaanse Wielerweek.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel voor de start van de eerste etappe van de Italiaanse Wielerweek. © Photo News

Combinatie Giro-Tour is reële optie voor Mathieu van der Poel: “Ik ruik een kans op de roze trui”

WielrennenDe kans is zeer reëel dat Mathieu van der Poel dit jaar Giro en Tour combineert. In de openingsfase van de Ronde van Italië ziet hij mogelijkheden om de roze trui te veroveren. Van der Poel, vandaag vierde in de eerste rit van de Settimana Coppi-Bartali, wil daarna ook ‘tot het gaatje’ gaan, zegt hij. “Het is de bedoeling om beide rittenkoersen uit te rijden.”

31 reacties

  • patrick isenborghs

    2 jaar geleden
    ik heb geen enthousiamse maar blijf rieel lilliane .Waarom zou iemand die geel kan pakken in de tour het niet kunnen in de giro ? En de missie , VA had de gele trui voor het grijpen daar hij iedereen ging wegblazen in de eerste tijdrit maar het liep anders uit. Nu ga u me toch niet vertellen als VA de kans krijgt om geel te pakken dat hij die zo maar laat liggen.Eerlijk blijven he !
  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Mijnheer Isenborghs, het is je misschien ontgaan in je enthousiasme, maar het gaat hier over de ROZE trui van de Giro. Er zijn er die met een andere missie rondrijden, zeker in de Tour.
  • patrick isenborghs

    2 jaar geleden
    Liliane Wuyts dat uwe poulain er na 4 deelnames nog niet in geslaagd is om de mooiste trui in een grote ronde te dragen wil niet zeggen dat anderen het ook niet kunnen . VDP deed dat al op dag 2 bij zijn eerste deelname
  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Hij kan ze misschien ruiken, maar ze zal rond iemand anders zijn schouders hangen vrees ik.
  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    Goed gedaan Matje.