Bewakingsbeelden tonen hoe zwarte BMW doorrijdt na carnavalsdrama in Strépy terwijl slachtoffer roerloos blijft liggen

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van vlak voor en na het drama in Strépy-Bracquegnies. Daarop is te zien hoe Paolo F. zich amuseert in de dancing. Hij maakt ook beelden van zijn rit naar huis, vlak voor de feiten. Iets later rijdt hij in op een groep carnavalisten. Een bewakingscamera legt de momenten vlak na het drama vast. Op de beelden is ook te horen hoe de slachtoffers het uitschreeuwen van angst en verdriet van wat er zich zonet heeft afgespeeld. De chaos is enorm, er liggen overal lichamen en gewonde mensen.

  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.