© Photo News

Sagan wil naam op erelijst Strade Bianche: “Ik hou van deze wedstrijd”

Peter Sagan moest al twee keer vrede nemen met een tweede plaats in de Strade Bianche. Vorig jaar werd hij vierde en won Fabian Cancellara. De wereldkampioen doet bij zijn zesde deelname opnieuw een gooi naar de zege in Siena. “Ik ben gemotiveerd.”

Zoals wel vaker toonde de wereldkampioen zich niet van zijn beste kant op de verplichte persconferentie daags voor de Strade Bianche en zijn antwoorden waren andermaal vrij kort. “Ik heb hier al pech gehad, zoals bij mijn debuut in 2012 toen ik als 26e finishte, op meer dan zeven minuten van winnaar Cancellera. Ik kwam ten val na 50 of 60 kilometer en reed daarna nog eens lek. Mijn wedstrijd was snel voorbij toen, maar ik hield er uiteindelijk wel mooie herinneringen aan over.”

Op de vraag of hij deelnam met de ambitie om te winnen, was het antwoord duidelijk. “Natuurlijk ben ik hier om de zege te pakken, waarom anders? Ik ben gemotiveerd, dit is een mooie koers. Ik hou van deze wedstrijd.”

“Beste wint niet altijd”

© Photo News

Sagan, die omwille van zijn verleden in het mountainbike en zijn stuurvaardigheid best wel in het voordeel is op de grindwegen van de Strade Bianche ontkende dat dan weer. “Als je over een goede conditie beschikt, kan je winnen, maar in het wielrennen wint niet altijd de beste. Dat kan ook morgen het geval zijn.”

Zal de regen een rol spelen? “Als het regent, regent het voor iedereen, ik denk niet dat het veel zal uitmaken. Misschien wordt het wel wat gevaarlijker. Ik heb nog nooit een Strade in de regen gereden, wellicht speelt het wel zijn rol, want het zal het peloton wel sneller door elkaar schudden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer