©  BELGA

Vrouwen krijgen tot vier jaar cel voor reeks woninginbraken in Zoersel en Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Pujo D. (19) veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor vier inbraken en een poging daartoe, veelal bij oudere mensen. Ze had vooral juwelen en cash geld gestolen. Haar kompaan Jellena J., die bij twee inbraken betrokken was, kreeg veertig maanden cel, waarvan eveneens de helft met uitstel.

blg
Bron: BELGA

In Zoersel werd op 13 augustus 2021 ingebroken in een woning aan de Zoerselsteenweg. Een deel van de schutting werd doorgeknipt en het raam werd wellicht met een schroevendraaier opengebroken. De woning werd doorzocht en de buit bestond uit juwelen. Een getuige had twee vrouwen opgemerkt die eerst hadden aangebeld, vervolgens door het raam hadden gekeken en daarna naar achter waren gegaan.

Diezelfde namiddag werd in de omgeving nog een tweede inbraak gepleegd. De werkwijze was dezelfde en ook hier werden juwelen gestolen, alsook 500 euro cash. Op camerabeelden uit de buurt waren twee vrouwen te zien, die later geïdentificeerd werden als de beklaagden.

Pujo D. en Jellena J. werden een dag later opgepakt in Zoersel, nadat een getuige de politie had verwittigd voor twee vrouwen die een woning in de gaten hielden. Vlak voor hun arrestatie gooide Jellena J. nog snel enkele schroevendraaiers weg. De beklaagden beweerden op zoek te zijn naar het adres van hun tante. Ze konden echter het adres niet geven, noch de naam van hun tante.

Juwelen kwijt

Pujo D. kon ook nog gelinkt worden aan twee inbraken in de Van de Wouwerstraat en de Dorpstraat in Antwerpen, alsook aan een poging tot inbraak. Die werden een maand eerder gepleegd. Pujo D. kreeg toen hulp van een minderjarige mededader. Op een achtergelaten jas bij een van de feiten werd het DNA van Pujo D. aangetroffen. Ze was ook op camerabeelden in de buurt te zien.

De beklaagden verbleven op het moment van de feiten in een woonwagenpark in Charleroi. Pujo D. was maar tot haar 12 jaar naar school gegaan, Jellena J. kan niet lezen of schrijven. Ze gingen met mondjesmaat tot bekentenissen over. Op het proces werden de feiten niet meer betwist. Pujo D., die 4,5 maand in voorhechtenis zat, verklaarde veel spijt te hebben. Jellena D. werd intussen overgebracht naar Kroatië en kreeg een inreisverbod.

Drie slachtoffers stelden zich burgerlijke partij. Ze verklaarden zich niet meer veilig te voelen in hun eigen huis en vinden het verschrikkelijk dat ze hun juwelen, die veel sentimentele waarde hadden, kwijt zijn. De rechtbank kende hen in totaal 30.337 euro aan schadevergoedingen toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen