De Nederlandse koning heeft op kasteel Het Oude Loo vanaf april ruimte om zes tot acht Oekraïense gezinnen op te vangen.
Volledig scherm
De Nederlandse koning heeft op kasteel Het Oude Loo vanaf april ruimte om zes tot acht Oekraïense gezinnen op te vangen. © PHOTONEWS/BELGAIMAGE - Fotomontage HLN

Nederlandse royals stellen buitenverblijf ter beschikking voor opvang van Oekraïense gezinnen

RoyaltyKoning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) gaan Oekraïense vluchtelingen opvangen. De koning stelt kasteel Het Oude Loo (bij Apeldoorn in Gelderland) ter beschikking, waar vanaf april ruimte is om zes tot acht Oekraïense gezinnen op te vangen. Het gaat om zo’n twintig tot dertig personen, zo maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

11 reacties

  • nicky vandee

    2 jaar geleden
    Daar ook al, alles moet wijken voor die vluchtelingen. En natuurlijk uit de zak van jan met de pet zoals overal nietwaar?
  • Heinz Rumes

    2 jaar geleden
    Proficiat, maar dat verwacht je toch niet van ons, Belgisch, koningshuis, integendeel de vroegere koning Albert slaagde erin om een huis te verhuren aan het OCMW alhoewel het huis van de koninklijke schenking was en is, dus van alle betalingsbetalers in België zoals ook zijn paleis en buitenverblijf enz...
  • patrick de bock

    2 jaar geleden
    Recht uit het hart? Of om hun beschadigd imago op te poetsen? Hun populariteit was gekelderd he!
  • Maarten Nijs

    2 jaar geleden
    Amai, personeel er ook bij ? Ge zou voor minder vluchteling worden.
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Nu kan onze Fluppe en zijn Matieleke toch niet achterblijven nietwaar ?