© Joanie de Rijke

Kevin De Bruyne spreekt gewonde 16-jarige fan uit Marioepol toe

Oekraïne/Belgie -

Vanuit de kelder van een ziekenhuis in Zaporizja sprak oorlogsjournaliste Joanie de Rijke met David, een 16-jarige jongen afkomstig uit Marioepol. De jongen bleek erge fan van Kevin de Bruyne , toen Kevin dat te horen kreeg, reageerde hij met een hartverwarmend filmpje.

Oorlogsjournaliste Joanie de Rijke, die momenteel in Oekraïne is, deelt op haar Facebookpagina een pakkend verhaal over een 16-jarige jongen David uit Marioepol. Ze sprak de jongen gisteren vanuit een kelder in het ziekenhuis van Zaporizja terwijl ze schuilden voor de vele bombardementen.

David, die grote fan is van Kevin De Bruyne, was aan het voetballen met twee vrienden toen een raket insloeg. Eén van de twee vrienden was op slag dood, de andere is nog steeds zwaargewond. David zelf raakte ernstig gewond aan zijn been.

Toen hij hoorde dat Joanie uit België komt, knoopte hij een gesprek aan over zijn idool Kevin De Bruyne. “Hij fleurde helemaal op toen hij er over sprak. We hebben een filmpje van hem opgestuurd en Kevin gaf meteen antwoord. Ik ga het hem straks laten zien”, schrijft Joanie de Rijcke. (zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer