Het luxejacht Scheherazade zou eigendom zijn van Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Het luxejacht Scheherazade zou eigendom zijn van Vladimir Poetin. © AP/AFP

Mysterieus superjacht in Italiaanse haven gelinkt aan Vladimir Poetin

De Italiaanse autoriteiten onderzoeken een luxejacht dat wordt gelinkt aan de Russische president Vladimir Poetin. De 140 meter lange Scheherazade ligt in de haven van Marina di Carrara in de regio Toscane. Onder andere ‘The New York Times’ en het team rond de veroordeelde Russische oppositieleider Aleksej Navalny brengen het schip in verband met Poetin. 

18 reacties

  • Marc

    2 jaar geleden
    Indien werkelijk eigendom van Poetin of zijn entourage moet dit schip in beslag genomen worden en de opbrengst van de verkoop starten aan Oekraïne als voorschot op de Russische oorlogsschuld.
  • Miguel Declercq

    2 jaar geleden
    Zestig plaatsen? Dan kunnen we daar zestig Oekraïners in onderbrengen.
  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Toch allemaal straf, net diegenen die het Westen zo verfoeien omwille van decadentie en zogezegd zelf een mildere vorm van het communisme zouden hanteren zijn net diegenen die zelf het door hun zo gehate kapitalisme liefhebben. Leg dat maar eens uit aan de eigen Russische bevolking. Politiekers blijven haaien, in eender welk land en vanuit eender dewelke strekking.
  • Guido Allegaert

    2 jaar geleden
    Vastzetten en grondig onderzoek.
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Als er een wapen systeem aanboort is zal het niet van de eerste de beste zijn misschien is de scheepsbouwer wel te linken aan Rusland. Goed onderzoeken en tevens tijdelijk aan de ketting. Verbod op verkoop instellen.