BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meyrem Almaci stopt na bijna 8 jaar als voorzitster van Groen: “Tijdens coronacrisis aantal zaken op een rijtje gezet”

Het is game over voor Meyrem Almaci (46). Na acht jaar zwaait de Groen-voorzitter af. Dat heeft ze aangekondigd op een persconferentie. “Vanaf nu ga ik meer tijd geven, meer zorg, aan degenen die me de afgelopen jaren het meest hebben moeten delen.” Wie Almaci opvolgt, moet later bepaald worden op een voorzitterscongres. Het groene kopstuk blijft wel actief als Vlaams parlementslid.

401 reacties

  • Rik Duyvejonck

    2 jaar geleden
    Het probleem van Groen is dat ze op alles en nog wat taxen heffen. Maar voor niks geen alternatief. Als er geen deftig openbaar vervoer is hoe kan je dan je wagen laten staan. Iedereen kan zich niet met een fiets verplaatsen. En 100 jaar vervuiling kan je niet omdraaien in een pennetrek. En daarbij België is veel te klein om op wereldniveau een hele grote rol te spelen. Dat beseften ze niet. Nu dat wil nie zeggen dat we er niks moeten aandoen.
  • José Lippens

    2 jaar geleden
    Met groen zijn de Belgische schulden enorm gegroeid dus de kapitein verlaat het zinkend schip.
  • Kees Simons

    2 jaar geleden
    Milieu en klimaat zijn niks opgeschoten met 10 jaar Groen, dat ziet ze nu zelf ook.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Er is nog nooit een groene golf geweest in Vl. Die gaan boven de 10% als er een nieuwe maagdelijke generatie aan bod komt. En zakken tot tegen de verkiezingsdrempel als ze eens in een regering gezeten hebben. Die drempel hebben ze trouwens destijds domweg nog zelf mee goedgekeurd in de waan dat ze al een gevestigde waarde waren. Het wordt nu weer wachten op de volgende generatie. Die het terug zal verknoeien omdat ze eerst opgeleid moeten worden door de huidige voor ze aan bod mogen komen.
  • pierre de smet

    2 jaar geleden
    Heeft ze eindelijk door dat groen maar een stropop is van Ecolo ? Ecolo een van hun programma punten was de sluiting van de kerncentrale's . Daardoor zijn ze in de regering . Echter ze zijn zo slim geweest om groen mee te nemen en een groene hoofd te maken van energie . Als het mislukt wat nu deels is . krijgt groen de schuld en niet ecolo , wel slim gezien