Meyrem Almaci tijdens de persconferentie waar ze haar afscheid als partijvoorzitter van Groen aankondigde.
Volledig scherm
PREMIUM
Meyrem Almaci tijdens de persconferentie waar ze haar afscheid als partijvoorzitter van Groen aankondigde. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Waarom Meyrem Almaci uiteindelijk zelf de handdoek gooide bij Groen: “Binnen de partij gaat het gezegde dat alles wat Almaci aanraakt in lood verandert”

Coup de théâtre: Meyrem Almaci (46) gooit in het midden van haar termijn de handdoek in de ring als voorzitter van Groen. Het afscheid komt abrupt, maar het is de kroniek van een aangekondigd vertrek. Het ging zo slecht met de partij dat de kiesdrempel niet eens meer complete fictie was. Hoe veel kraks uiteindelijk tot haar vertrek geleid hebben.

154 reacties

  • PAUL NEVELSTEEN

    2 jaar geleden
    Verstandige vrouw! Als de poten van onder je stoel worden gezaagd, tot in den treure, is het voor mij een groot raadsel: waarom verkies je iemand die je geen kansen gunt? Is dit democratie? Dan vind het een vuil spelletje! Iemand zo vernederen, jullie moesten je schamen, foei! Ik ben zeker niet met alles akkoord wat in de Wetstraat gebeurd. Maar dit vind ik erover, sorry!
  • Eddy DESMET

    2 jaar geleden
    Ze verlaat een zinkend schip, want ze heeft de storm zien aankomen.
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Ze heeft in het Antwerpse nog een groene ex voorzitster die 2 x dik betaald is als ex Vlaams parlementslid bij uitstap. Poen en nog eens poen pakken en het ziet niet groen.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Ze gaat dus meer door ons gesponsorde tijd met haar familie doorbrengen.
  • nicky vandee

    2 jaar geleden
    Geen paniek, haar zakken zullen wel gevuld blijven