Ja, er zijn zondag winkels open in Gent. Maar niemand weet hoeveel

© dvh

Er zullen zondag wel degelijk winkels en ketens open zijn in Gent. Maar zowel bij de consument als bij een aantal handelaars bestond daar tot vrijdag nog de grootste verwarring over.

Rudy Tollenaere

Maanden geleden al kondigde het stadsbestuur aan dat Gent maximaal gebruik zou maken van de wettelijke toelating om vijftien keer per jaar een afwijking toe te staan op de wekelijkse rustdag. “Vanaf zondag 5 maart is élke eerste zondag van de maand een koopzondag. Alleen in augustus slaan we een keertje over.” Zo staat het op de site van de Stad.

Start op zondag 5 maart dus. En een tweede keer op zondag 2 april. Uitgerekend één dag voor het circulatieplan in werking treedt. Het stadsbestuur vond het niet opportuun om tijdens dat bewuste weekeinde veel extra volk naar de stad te lokken, en besliste dat de koopzondagen van maart en april wel zouden doorgaan maar dat er “geen extra promotie” voor zou worden gevoerd.

Helaas verscheen in bepaalde media verkeerdelijk dat de koopzondagen van maart en april gewoonweg niet zouden doorgaan. Gevolg: verwarring bij consumenten en winkeliers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen