Clubklassieker "Insomnia" van Faithless krijgt remix van 27 minuten, die je helpt in slaap te vallen

De iconische dansvloerhit "Insomnia" van de band Faithless uit 1995 kreeg een nieuwe "slaapverwekkende" remix, die maar liefst 27 minuten lang duurt. Origineel bandlid Sister Bliss werkte voor het project samen met enkele slaapexperten met als enige doel de luisteraars in een diepe herstellende slaap te sussen.

Sister Bliss kon in de jaren '90 de slaap vaak niet vatten vanwege de voortdurende jetlag waarin ze verkeerde door haar drukke muzikantenbestaan. Op die manier werd de dansvloervuller "Insomnia" geboren, een onvervalst anthem voor een hele generatie van clubbers. 

Met die nalatenschap in gedachten vond Sister Bliss het tijd om fans nu eindelijk wel hun welverdiende slaap te gunnen. Ze ging aan de slag met een orkest van 15 muzikanten en een nieuwe "ASMR-versie" (Autonomous Sensory Meridian Response) van het voortdurend terugkerende mantra "I can't get no sleep". 

Sister Bliss ging duidelijk niet over één nacht ijs. De lengte van de remix is aangepast aan de gemiddelde tijd die een mens nodig heeft om in slaap te vallen, namelijk 27 minuten. Ook de vertraging naar 100 beats per minuut is geheel op maat van de gemiddelde hartslag van iemand die rust of begint te slapen. 

Beluister hier de 27-minuten durende "slaapversie" van "Insomnia" (met risico op in slaap vallen)

Beluister hier de originele versie met de bezwerende raps van Maxi Jazz (zonder risico op in slaap vallen)

Meest gelezen