Voorzitter Meyrem Almaci. Links van haar staat vicepremier Petra De Sutter. Dan van links naar rechts aan de rechterkant: Björn Rzoska, Elke Van Den Brandt en Wouter De Vriendt.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Meyrem Almaci. Links van haar staat vicepremier Petra De Sutter. Dan van links naar rechts aan de rechterkant: Björn Rzoska, Elke Van Den Brandt en Wouter De Vriendt. © BELGA

Wie volgt Meyrem Almaci op? De nieuwe voorzitter van Groen wordt naar alle waarschijnlijkheid een man

“Ik ben niet onmisbaar”, zei Meyrem Almaci zelf op de persconferentie. En dus zet ze een stap opzij om een nieuwe wind te laten blazen door haar groene partij. Wie is de grootste kanshebber om de groenen weer uit het dal te trekken?

  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.