Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg © ANP / EPA

NAVO wil druk opvoeren en aantal troepen verdubbelen langs grenzen van Oekraïne

Tijdens de buitengewone NAVO-top van donderdag moeten de staatshoofden en regeringsleiders van de lidstaten beslissen om vier bijkomende battlegroups of bataljons te ontplooien langs de oostflank van de alliantie. Dat heeft Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, aangekondigd.

  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. Hoeveel kernwapens heeft Rusland? Blufpoker of is Poetin gevaarlijk genoeg om ze echt in te zetten?
    PREMIUM

    Hoeveel kernwapens heeft Rusland? Blufpoker of is Poetin gevaarlijk genoeg om ze echt in te zetten?

    Na vijftig jaar nucleaire dooi komen we plots weer onder de dreiging van kernwapens. De Russische president Poetin alludeert op het gebruiken van atoombommen. Gevaarlijke retoriek om het Westen te doen dimmen of zou hij het echt durven? “Ik ben er niet gerust in”, zegt professor internationale politiek Tom Sauer (UAntwerpen). “De NAVO kan nu eigenlijk niet anders dan ook de kernwapens klaar te maken om een Russische aanval te vergelden.”