Direct naar artikelinhoud
NieuwsGrensoverschrijdend gedrag

Parket: onderzoek naar klacht van Lotte Vanwezemael over seksueel grensoverschrijdend gedrag loopt nog steeds

Lotte Vanwezemael.Beeld Stefaan Temmerman

Het parket van Limburg meldt dat het onderzoek naar de klacht van Lotte Vanwezemael nog steeds loopt. De radio- en tv-presentator zei eerder dat haar klacht tegen 50 mannen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag geseponeerd werd wegens onvoldoende bewijs. Maar het parket benadrukt nu dat de brief die Vanwezemael kreeg slechts betrekking had op één verdachte.

Vanwezemael diende twee jaar geleden een klacht in bij de politie nadat ze slachtoffer werd van seksueel overschrijdend gedrag. Zo ontving ze seksueel getinte berichten en dickpics. Gisteren kreeg ze echter de mededeling dat haar klacht geseponeerd werd wegens ‘onvoldoende bewijzen’. “Blijkbaar waren de berichten en foto’s van 50 profielen niet genoeg”, reageerde ze misnoegd. 

Het parket benadrukt nu dat niet sowieso alle verdachten vrijuit zullen gaan. De onderzoeken die werden overgemaakt aan de andere parketten lopen nog. Door parket Limburg wordt er verder niet ingegaan op de inhoud van deze dossiers.

Eén dossier bleef echter op het parket Limburg en werd inderdaad zonder gevolg geklasseerd wegens onvoldoende bewijzen. Dit omdat er onvoldoende bewijzen waren lastens de meerderjarige verdachte in het dossier, aangezien er aanwijzingen zijn dat de feiten werden gepleegd door een minderjarige verdachte. Over dit dossier kan het parket ook verder niet communiceren gelet op de leeftijd van de verdachte.

“We begrijpen dat dit veel onduidelijkheid teweeg heeft gebracht, en we werken eraan om onze communicatie met slachtoffers in de toekomst beter te laten verlopen”, aldus het parket van Limburg in De Standaard

‘Blijven vechten’

“Ik heb nu ook gevoeld wat zoveel andere slachtoffers hebben gevoeld”, schreef Vanwezemael eerder op Instagram. “Het gevoel dat al je moeite voor niets zal zijn omdat er toch niets van zal komen omwille van het onderzoek en de strafwet”, klonk het onder meer. 

Vanwezemael maakte verder wel nog duidelijk dat ze niet van plan is om zomaar op te geven. “Maar ook de kracht dat ik hiervoor zal blijven vechten en mijn stem ga blijven gebruiken om dit gedrag af te keuren.” Mogelijk krijgt het verhaal dus alsnog een staartje.

Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook

‘Dat de club dit als privézaak beschouwt, is niet correct’: hoe kan Marc Overmars opnieuw aan de slag bij Antwerp?

Hoe een UGent-prof al jarenlang doctoraatsstudenten pest: ‘Zijn reputatie is tot in het buitenland bekend’